Известие

Collapse
No announcement yet.

Bluetooth patch for Samsung S5

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Bluetooth patch for Samsung S5

Здравейте, колеги,

карам 159 SW, тия дни си взех последния модел на Самсунг Galaxy S5. Няма свързване с алфата. Влязох в сайта на blueandme - действително пише, че не го поддържат!

въпреки това инсталирах последователно версия 5.5 и после 5.6 - не става. Телефонът въобще не "вижда" колата през блутут.

Обадих се в официалния сервиз. Оказва се, че най-най-най-новите телефони имали друг вид блутут и не ставало, още нямали официален пач.

Понеже знам, че българите сме ербап (а някои от вас сигурно поглеждат и към руските форуми, където "сиромах човек жив дявол"), то рекох да ви питам - някой да е чувал/виждал/да има идея какво да правя? Имам още седмица да върна телефона - аз без блутут НЕ карам вече, така че предпочитам дори по-стар модел да си взема, отколкото да се лиша от блутут в колата си.

а колата НЕ СМЕНЯМ

...
    Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:15.

Comment

Мисля че това е заради блутут версията 4. При самсунга май не са онратно съвместими с по старите версии, заради икономия на батерия... Начерили от какво да икономисват. То харчи кат ламя и без това...

Мен много ме е яд че не може да се стриймва музика от телефона на тонколоните. Хваща го само като хендсфрии.
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Свалих и Bluetooth auto connect - но какво с него? то не управлява директно връзката с колата. в смисъл поне аз не успях да свържа колата с него. сигурно пропускам нещо? някаква идея?

мерси! ще изчакам отговорите, че днес мислех да връщам телефона. иначе е страхотен, но... блутуз (както казват руснаците)

Comment

...
          Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:16.

Comment

не. имах samsung galaxy S3 с киткат и той се свързваше с колата безотказно. значи е от s5 не е от андроидната версия.

Comment

...
              Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:17.

Comment

Абе е не ли чист андроид, си е пълна шитня... Особено на Самсунг тъпотиите.
                Ето, оня ден Нексуса ми се ъпдейтна до Лолипоп и всичко си работи без проблем.

Даже сега яде по малко батерия. Нося го нон стоп с включен блутут. Само като седна в колата и си се конектва на десетата секунда.
                Само има проблем че адрес бука ми е на кирилица и колата не ги познава, ама най често ползваните номера съм им дописал по едно име на латиница и си излизат на дисплея като имена. Така мога от ласт каллс да си избирам важните ми номера. Вече за редки номера, хващам телефона в ръцете.
                Last edited by Yavor; d.m.y г., 21:40.

Comment

оправих се. де факто Blue&Me иска ПЪРВО колата да търси телефона, а не обратното. телефонът никога не намира колата, докато ПЪРВО не се въведе нов потребител (New User) и не ти покаже на таблото код за попълване в телефона. После вече всичко е интуитивно.

сега се свързва мигновено щом вляза в колата. дали е заради auto connect приложението не знам, ще пробвам без то да е включено, за да съм сигурен. но мисля, че се свързва директно.

всичко ок, даже се научих как да си ъпдейтвам софтуера за блутут на колата

мерси за отговорите. няма да връщам телефона

Comment

...
                    Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:17.

Comment

Първоначално публикувано от niki_b Покажи съобщение
                      оправих се. де факто Blue&Me иска ПЪРВО колата да търси телефона, а не обратното. телефонът никога не намира колата, докато ПЪРВО не се въведе нов потребител (New User) и не ти покаже на таблото код за попълване в телефона. После вече всичко е интуитивно.

сега се свързва мигновено щом вляза в колата. дали е заради auto connect приложението не знам, ще пробвам без то да е включено, за да съм сигурен. но мисля, че се свързва директно.

Би ли казал стъпка по стъпка /малко по подробно/ как да осъщестивим връзка?
                      Alfa Romeo 159 JTDm
                      Alfa Romeo 155 TS

Comment

Отиваш в менюто на малкия дисплей и му даваш "свързване с телефон", то ти изписва един 5 цифрен код. Тогава пускаш търсене от телефона с блутут и като го намери, въвеждаш кода. След това те пида дали да ти смъкне телефонната книга, даваш да и си готов.

---------- Post added at 12:54 ---------- Previous post was at 12:50 ----------

Първоначално публикувано от niki_b Покажи съобщение

Всъщност колата не търси телефона, просто влиза в режим на видимост за незапознати устройства. То затова и ако не я вкараш в тоя режим, може да я виждаш като устройство на блутута, но не можеш да се конектнеш - тя не го очаква.

Comment

В навигацията има ли го това меню, защото на малкия дисплей менюто е ограничено.
                          Alfa Romeo 159 JTDm
                          Alfa Romeo 155 TS

Comment

Хм, не знам, не съм ръчкал големия дисплей досега, защото нямам такъв...
                            Би трябвало да има.

Comment

Working...
                            X